MOV werkgroep
Castricum voor EthiopiŽ

Hieronder links naar actuele zaken:

 

 
<kijk eens in het archief>

<Inzamelen oud papier, container nabij kerkplein>

 

MOV: Missie - Ontwikkeling - Vrede

* * * HELP EEN KIND AAN EEN BETERE TOEKOMST * * *

Sinds 1 september 2008 is pastoor Kaleab binnen de parochie " De Goede Herder " in Castricum
werkzaam. Kaleab is geboren en getogen in EthiopiŽ. De MOV groep van de parochie is een project gestart om de allerarmste kinderen die wonen in het district in Addis Abeba waar Kaleab heeft gewoond een kans te geven om naar school te gaan. Voor dit project zijn wij op zoek naar mensen die een kind financieel willen adopteren gedurende 5 jaar.

Hoewel het onderwijs in EthiopiŽ gratis is, dienen ouders een jaarlijkse schoolbijdrage en een bijdrage aan het boekenfonds te betalen, maar ook voor hun kind een verplicht schooluniform te kopen. De kosten om een kind een jaar naar school te helpen bedragen Ä 60,-. Het zou prachtig zijn om vanuit Castricum deze kinderen een kans te geven om naar school te gaan, zodat zij een betere toekomst tegemoet gaan.
 
. . . HOE KUNT U EEN KIND HELPEN OM NAAR SCHOOL TE GAAN ? . . .
Door een kind gedurende zijn gehele schoolperiode te ondersteunen door middel van een financiŽle adoptie. Gedurende 5 jaar kunt u een kind financieel ondersteunen, zodat hij of zij naar school kan gaan en zo een betere toekomst tegemoet gaat.
Voor Ä 60,00 per jaar kunt u gedurende 5 jaar rechtstreeks hulp bieden aan een kind in EthiopiŽ. Een kind met een schoolopleiding heeft toekomst. Ook bijdragen voor korte perioden (1,2,3,4 jaar) zijn mogelijk. Lees het aanmeldingsformulier.

Doel van deze website:

 * het informeren over de door ons ondersteunde projecten in EthiopiŽ.

 * het werven van nieuwe deelnemers